سامانه بازاریابی فایل تک روم

جستجو پیشرفته بهترین فایل های ایرانی از سایتهای مختلف علمی

سامانه بازاریابی فایل تک روم

جستجو پیشرفته بهترین فایل های ایرانی از سایتهای مختلف علمی

کارافرینی پرورش قارچ


لینک دریافت فایل خرید پایین توضیحات

فرمت word  قابل ویرایش پرینت

تعداد صفحات: 21

 

پرورش قارچ

تاریخچه استفاده قارچ خوراکی

قارچها موجوداتی هستند ادوار قدیم انسان بوده اند. سوابق فسیلی انها دوران پر کامبرین دونین می‌گردد. تاریخ مصرف قارچ خوراکی بعنوان غذا دارو زمانی بسیار دور برمی‌گردد حتی انسان نخستین خواص ویژه قارچ اطلاع داشتند. ازتک قارچها بعنوان مواد توهم زا فالگیری استفاده می‌کردند قارچ گوشت خدا God's flesh می‌نامیدند. نوشابه مستی‌اور سوما چیزی جز عصاره امانیتا موسکاریای سمی نبوده گروه قارچ کلاهکدار . اگر تاریخچه تولید قارچهای خوراکی دقت بررسی قرار گیرد , تاریخی چند هزار ساله میتوان قایل شد. پرورش قارچهای خوراکی حدودا 20 قرن پیش ژاپن چین می‌گردد. کاشت قارچ گلخانه اولین بار سوید سال 1754 میلادی ابداع شد.

کشور مختلف جهان توجه فرهنگ غذایی طی سالهای گذشته نوعی محصول ارزشمند برخوردار بوده اند حال حاضر , اکثر قریب اتفاق کشورهای دنیا عنوان یک محصول کشاورزی باغی قلمداد حتی منظور توسعه هر چه بیشتر تولید مصرف , برنامه کوتاه مدت بلند مدت قایلند سالانه هزینه بسیاری مصرف میسازند . میان کشورهای امریکایی , اروپایی , اسیایی افریقایی هر کدام نوعی نسبت توسعه همه جانبه اقدام گاهی بعضی کشورها توجه فرهنگ غذایی , میزان قارچها دیگران پیشی گرفته تولید گونه خاص , بیشتر است.کشورهایی مانند چین , 2 هزار سال پیش قارچها موازات سایر محصولات کشاورزی پنداشته حال حاضر , سالانه چند میلیون تن تولید انواع قارچها برنامه خود دارند . البته میان خواص دارویی درمانی قارچهای دارویی غافل نمانده صنعت داروسازی کشور مذکور حد قابل توجهی رونق یافته طوری مراجعه پزشکان چینی , انواع داروها جمله قرص , کپسول , امپول و.... تجویز میگردد.

البته شایان ذکر قارچها لحاظ بافت فیبری سلولزی داشتن پلی ساکاریدهایی دیواره سلولی شان عنوان ضد سرطان محسوب میگردند . میان توان قارچهایی اختصاصا ضد سرطان اشاره کرد مانند قارچهای گاندرما ,اریکولاریاو شیتاکه .

صنایع تبدیلی قارچها امروزه عنوان یکی صنعت روز , توجه خاص قرار گرفته . صنایع کنسرو سازی , مربا , ترشی پودر قارچ , جمله فراورده قارچ دنیا مصرف بالایی برخوردار است. نکات قابل توجه تامل دراین صنعت توجه تولید بالای ضایعات کشاورزی اکثر کشورها جمله ایران, استفاده بهینه ضایعات میتوان نام برد.

اصولا قارچها ضایعات کشاورزی تولید میگردند.از جمله کاه کلش گندم , برنج , سویا , افتابگردان , ذرت , خاک اره, علفهای هرز , گراسها و....

بطوری میتوان گفت تولید قارچ ضایعات کشاورزی دور ریز اصولا کشاورزان هزینه زحماتی نابودی انها باید متحمل شوند میتوان غذای پروتیینی مقوی تولید کرد خود یکی مزایای عمده رشته تولیدی . سوی دیگر , میتوان ارزش غذایی قارچها اشاره کرد. صنعت کشور ما حدود 30 سال پیش حوالی تهران اغاز صورت کم بیش توسعه یافت ولیکن دهه 60 بدین سو , نوعی قارچها نام تکمه کشور صورتی صنعتی کامل اغاز دهها واحد تولیدی کشور پا گرفت . البته اغاز ارایه محصول دلیل نو بودن محصول فرهنگ غذایی خاص ایرانیان , استقبال خوبی روبرو نشد , ولی گذشت سه دهه , امروزه فرهنگ مصرف بالایی برخوردار شده طوری واحدهای تولیدی فعال ظرفیت کامل , حال تولید گسترش هستند .

جنبه اقتصادی قارچ خوراکی

درامد حاصل قارچ خوراکی تحت تاثیر عوامل مختلف تولید قرار دارد جمله سیستم تولید انتخاب شده، نوع ساختمان مصالح استفاده، میزان پیچیدگی گرانی ماشین الات دستگاههای هوادهی میزان سرمایه اولیه.

در تولید نهایی قارچ خوراکی هدف نهایی که حداقل 70 درصد قارچ درجه یک تولید نمایند.

میزان محصول حاصل یک تن کمپوست شرح زیر طبقه بندی شود:

تولید نامطلوب : کمتر kg 135 قارچ

تولید ضعیف : حدود kg 135 – 160 قارچ

تولید نسبتا مطلوب : kg 160 – 180 قارچ

تولید خوب : kg 180- 190 قارچ


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.